Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Харківщині зареєстровано 2 випадки обмороження

Два випадки обмороження зареєстровані в Харківській області: один постраждалий помер, інший - у важкому стані, - Укрінформ.

"Повідомлення про смерть чоловіка надійшло від лікарів Мереф'янської центральної районної лікарні. За уточненими даними, помер 66-річний житель селища Олександрівка. Встановлено, що чоловік був доставлений в місцеву лікарню 10 січня з загальним переохолодженням та обмороженням третього ступеня", - зазначили у відділі комунікації ГУ Нацполіціі в Харківський області.

Напередодні надійшло повідомлення про те, що з сел. Васищеве у Харківську міську клінічну лікарню було доставлено 46-річну місцеву жительку з обмороженням тіла: "Вона знаходиться в реанімації".

"Обидві інформації про події внесені до Журналу єдиного обліку правопорушень. За фактом смерті вирішується питання про відкриття кримінального провадження", - пояснили у відділі.

Водночас, як розповів Укрінформу завідувач відділенням Харківської міської лікарні швидкої допомоги, заслужений лікар України Аслан Цогоєв, головна причина переохолодження, яке може призвести до смерті, це зловживання спиртними напоями.

"Нетверезі люди перестають правильно оцінювати події, можуть впасти і тривалий час лежати на землі, що в результаті призводить до переохолодження найнебезпечнішого, 3-го ступеня, коли зміни в організмі стають незворотними. Жінці, доставленій з селища до нас у відділення в стані, що передував комі, пощастило більше, хоча і вона була нетверезою. Вжиті в реанімації заходи, включаючи крапельницю з теплими лікарськими засобами, зробили свою справу, і сьогодні вранці її було переведено в загальну палату", - розповів Цогоев.

За обома фактами, як стало відомо, поліція проводить перевірку.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ