Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Харківщині завершилося командно-штабне навчання механізованої бригади

На Харківщині завершилося командно-штабне навчання механізованої бригади, - прес-центр Оперативне командування "Схід" Збройних Сил України.

До проведення навчання, яке тривало понад тиждень, окрім сил та засобів механізованої бригади долучались також армійська авіація, літаки Повітряних сил ЗС України, додаткові сили ППО, артилерії та інженерних військ. Під час практичного відпрацювання «у полі» навчальних завдань механізована бригада Оперативне командування "Схід" Збройних Сил України Сухопутні війська ЗС України відбивала наступ переважаючих сил умовного ворога.

За легендою навчання, підрозділи збройних сил умовної держави-агресора форсували водну перешкоду на лінії бойового зіткнення та намагалися прорвати нашу лінію оборони, розгромити наші війська та розвинути наступ вглиб української території. Військові підрозділи агресора діяли при цьому за масованої підтримки авіації та важкої артилерії.

Незважаючи на те, що противнику вдалося форсувати водну перешкоду, підрозділи нашої механізованої бригади, ведучи маневрову оборону, не допустили свого оточення, перегрупувалися та, задіявши резерви, знищили умовного ворога під час контратаки.

Командувач військ оперативного командування «Схід» генерал-лейтенант Олександр Красноок, який здійснював загальне керівництво навчанням, дав позитивну оцінку діям командирів, штабів і особового складу військових частин та підрозділів, які брали у ньому участь. За його словами, проведення цього заходу стало вагомою складовою підготовки військ оперативного командування, а успішне виконання запланованих завдань свідчить про готовність всіх залучених до навчання підрозділів до виконання бойових завдань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ