Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На херсонщині затримали злочинну групу, яка напередодні напала на підприємців

Поліцейські Херсонщини затримали в Одесі зловмисників, які напередодні вчинили розбійний напад в Каховському районі, - відділ комунікації поліції Херсонської області.

9 жовтня опівночі до поліції надійшло повідомлення, що на 319 км автодороги Одеса-Мелітополь-Новоазовськ на узбіччі стоїть мікроавтобус «Мерседес-Спринтер» зі спущеними колесами. На місці події 45-річний житель Запорізької області розповів поліцейським, що під час руху відчув, як мікроавтобус стало хитати. Водій зупинився на узбіччі та побачив, що передні колеса пробиті. В цей час до мікроавтобусу під’їхали два автомобіля, з яких вийшли кілька чоловік із масками на обличчях. Вони побили вікна у транспортному засобі, увійшли в салон та заволоділи особистими речами у 10 пасажирів-підприємців, які направлялися до Одеси.

В ході розшукових заходів поліцейські з’ясували, що номерні знаки, встановлені на автомобілях злочинців, були кілька годин до цього викрадені в місті Каховка. До розкриття злочину залучили максимальну кількість працівників Каховського відділу поліції та оперативників і слідчих обласного апарату.

Як розповів начальник поліції Херсонської області Артур Мєріков, завдяки вжитим заходам вже вранці поліцейські затримали зловмисників під час розподілу грошей у Одесі. Група складалася з 10 чоловік віком від 23 до 40 років. Одного з них затримували у Львові під час спроби виїхати за кордон. До складу групи входили раніше судимі за майнові злочини уродженці однієї з іноземних держав, мешканці Донецької та Одеської областей. Під час проведення обшуків за місцем мешкання затриманих, працівники поліції вилучили понад 200 тисяч гривень, здобутих злочинним шляхом, транспортні засоби, мобільні телефони, ювелірні вироби та два пістолети. Затримання проводили правоохоронці обласної поліції та бійці роти поліції особливого призначення.

Зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. Перевіряється причетність підозрюваних до скоєння ряду аналогічних злочинів на території Херсонщини та інших областей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ