Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Хмельниччині через зловживання службовців міський бюджет недоотримав 2 млн грн

У Хмельницькій області через зловживання службових осіб одного із акціонерних товариств місцевий бюджет недоотримав понад 2 млн грн. Про це повідомила прес-служба УМВС у Хмельницькій області.

Правоохоронці встановили, що підозрювані склали та затвердили завідомо неправдивий кошторис вартості будівництва елеваторного комплексу, значно занизивши суму. Відповідно, на підставі вказаних документів було визначено величину пайової участі товариства у розвитку інфраструктури населеного пункту в розмірі 5% від зазначеної в кошторисі вартості будівництва, тобто трохи більше 900 тисяч гривень, хоча згідно реальної вартості будівництва розмір пайової участі мав становити понад 2 мільйони гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.364-1 (зловживання повноваженнями службовими особами юридичного права з метою одержання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ.

Подібні дії караються штрафом від чотирьохсот до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ