Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На інавгурацію Януковича приїдуть 11 президентів

На інавгурації Президента України Віктора Януковича, яка відбудеться 25 лютого в 2010 р., будуть присутні 11 голів держав. Про це журналістам перед засіданням Кабміну України заявив глава МЗС України Петро Порошенко.

"Запрошення направлені понад 100 делегаціям. У нас будуть, станом на цей момент, 11 голів держав, 4 керівники впливових міжнародних організацій, понад 15 міністрів закордонних справ, 4 керівники парламентів. Рівень представництва буде достатньо високий, можу сказати навіть безпрецедентний", - сказав він.

П.Порошенко додав, що більшість гостей пробудуть в Києві не більше як добу. "Більшість гостей прилітають завтра уранці і відлітають завтра увечері. Київ сьогодні має достатній готельний фонд для того, щоб надати їм комфортні умови перебування в Києві", - сказав він.

Варто відзначити, що делегацію США на інавгурацію В.Януковича очолить радник президента США Барака Обами з питань національної безпеки генерал Джеймс Джоунс. Делегацію ЄС, як очікується, очолить представник з закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон. На церемонію запрошені гості, виходячи з ряду критеріїв: в першу чергу - сусідні, потім країни Євросоюзу і Співдружності незалежних держав, країни "двадцятки", а також стратегічні торгові партнери. Підтвердили свою участь в церемонії президенти Болгарії, Туреччини, Румунії, Угорщини, Литви, Польщі і Латвії.

Як повідомлялося, завтра відбудуться основні заходи щодо проведення інавгурації. Так, з 9:00 на території Києво-Печерської Лаври пройде молебень. З 10:00 у Верховній Раді України новообраний Президент України прийматиме присягу. Зустріч з керівниками іноземних делегацій і урочистий прийом відбудуться пізніше на вул. Банковій, 11. Після церемонії ухвалення присяги в парламенті новообраний Президент України урочисто прийме під командування Збройні сили України.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія України (ЦВК) 14 лютого офіційно оголосила лідера Партії регіонів В.Януковича переможцем виборів Президента України. 20 лютого Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) залишив без розгляду позовну заяву прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко до Центральної виборчої комісії (ЦВК) про оскарження результатів виборів. Також суд задовольнив клопотання Ю.Тимошенко про відкликання позову. Згідно з офіційними результатами ЦВК, лідер Партії регіонів В.Янукович набрав в другому турі президентських виборів 48,95% голосів виборців (12 млн 481 тис. 266 голосів), прем'єр-міністр Ю.Тимошенко - 45,47% (11 млн 593 тис. 357 голосів), передає РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ