Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На інвестиційному ярмарку представлено пілотний проект реконструкції НПК „Галичина”

У промисловій сфері, за словами начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Ростислава Сороки, представлено чотири основні галузі – машинобудування, ПЕК, переробна промисловість та енергозбереження. Про це Ростислав Сорока зазначив у коментарі „Гал-іnfо” під час VI Міжнародного ярмарку інвестицій та нерухомості, що відкрився сьогодні у Львові.

„Ми змінили формат представлення – зараз ми представляємо лише пілотні проекти: реконструкцію НПК „Галичина” під виробництво світлих нафтопродуктів європейської якості (марка „Євросупер”, дизпаливо з вмістом сірки до 10 ППМ, реактивне паливо), глибина переробки нафти 95,7%, необхідні інвестиції для проведення реконструкції 640 млн доларів, термін окупності проекту три роки, прибуток після реконструкції орієнтовно 277 972 688 доларів. Другий проект „Розвиток виробництва сучасних автобусів малого та середнього класів” на базі шасі автомобіля  „Валдай” КАЗ-33104, планується випускати до 600 автобусів щорічно. Третій проект – відновлення виробництва складних мінеральних добрив сірчаної та фосфорної кислот на ВАТ „Новороздільський завод складних мінеральних добрив”, необхідне капіталовкладення для відновлення виробництва 1050 млн грн”, — говорить Ростислав Сорока.
Крім цього, з інвестиційних проектів поставлена програма енергозбереження для бюджетної сфери і населення на 2006-2008 роки. Проект є у вигляді кредитної лінії, в якому 15% кредиту гасить держава, решта (а саме від 1 до 3 %) - споживач (фізичні та юридичні особи).
На Жидачівському целюлозно-паперовому комбінаті (ЖЦПК) - будівництво газової установки утилізації шкідливих викидів ЖЦПК. Інвестиційна потреба 1 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ