Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Івано-Франківщині спіймали проросійську інтернет-агататорку

Служба безпеки України викрила на Івано-Франківщині агітаторку, яка в соцмережах стверджувала, що російська агресія – провина самих українців та закликала здатись росіянам.
фото - пресслужба СБУ

Про це інформує пресслужба СБУ.

Після початку повномасштабного нападу рф мешканка Калуша писала, що причиною російської агресії стала політика "русофобії, ксенофобії і відвертого фашизму", яку проводила Україна. 

Агітаторка переконувала інтернет-користувачів, що нібито цивільні авто, які намагалися евакуюватися з-під Києва, розстрілювали українці, "Азов" мародерствував у Маріуполі, будинки в мирних містах обстрілює тероборона тощо.  

Коли жінка зрозуміла, що швидкої окупації росією всієї території України не відбудеться, а за її слова може настати відповідальність – змінила свою риторику і відредагувала попередні дописи. Втім, історія редагування збереглася.

Кіберфахівці СБУ з'ясували, що жінка співпрацює з російською стороною та за грошову винагороду виконує замовлення з написання текстів.

Лінгвістична експертиза підтвердила наявність у поширених фігуранткою матеріалах виправдовування збройної агресії російської федерації проти України.

Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру за  ч. 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України. 

Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Суд обрав фігурантці провадження запобіжний захід – арешт. 

Викриття протиправної діяльності здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ