Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Івано-Франківщині трьох посадовців впіймали на незаконному використанні землі

Працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області викрили у зловживанні службовим становищем трьох посадовців Косівського району, внаслідок незаконних дій яких державі було завдано шкоду на суму майже півмільйона гривень, – повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

 

Як з’ясувалося, упродовж липня-листопада 2009 року на території гідрологічного заказника було проведено рубку лісу та знято ґрунтовий покрив на земельній ділянці площею понад 1,7 гектара. Відповідно ж до чинного законодавства, на територіях природно-заповідного фонду України, до яких належить й названий заказник, заборонено будь-яку діяльність, пов’язану з розвідувальними та підривними роботами, розробку усіх видів корисних копалин, будь-яке інше порушення грунтового покриву та рубка лісів головного користування. Не зважаючи на ці заборони, службові особи місцевого лісгоспу та керівник товарства з обмеженою відповідальністю усе ж піддалися спокусі отримати додатковий зиск зі своїх повноважень. Відтак чималеньку земельну ділянку, яка охороняється Законом, в інтересах інших осіб розчистили та підготували для подальшого використання з метою, що явно не передбачена положенням про заказник.

 

Наразі прокуратурою області порушено кримінальну справу за ч.2 статті 364 “Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідк» Кримінального кодексу України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ