Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На капітальний ремонт мережі газопроводів „Львівгаз” у 2006 році планує витратити 5 мільйонів 18 тисяч гривень

У поточному році на капітальні ремонти мережі газопроводів ВАТ «Львівгаз» планує витратити 5 мільйонів 18 тис. грн. З них 4,5 мільйона – на ремонт державних газорозподільних мереж, що перебувають в оренді у ВАТ «Львівгаз». Зокрема, 24,6 км аварійних газопроводів планується замінити на нові. Загальний амортизаційний знос основних фондів ВАТ «Львівгаз» на сьогодні становить 51%. Про це повідомила прес-служба ВАТ „Львівгаз”.

У 2005 році ВАТ «Львівгаз» провело ремонт газопроводів на суму 4 млн 997 тис. грн. На нові було замінено 30,8 км газових трубопроводів (з них 26,6 км – на поліетиленові, і 4,2 км – на сталеві). Торік ВАТ «Львівгаз» проклало 623 км нових газорозподільних мереж, газифікувало 35 сіл області (сім із них у Бродовському районі, шість – у Яворівському, по п’ять сіл у Золочівському й Мостиському районах,  по два – у Буському, Перемишлянському й Самбірському та по одному селу в Городоцькому, Дрогобицькому, Жовківському, Кам’янка-Бузькому, Старосамбірському й Турківському районах). Загалом на сьогодні газифіковано майже 50% населених пунктів Львівської області.
У 2006 році, до початку літа – пори, на яку припадає найбільший обсяг капремонтів, – ВАТ «Львівгаз» провело обстеження 490 км підземних газопроводів; замінило 1038 м аварійних газопроводів на нові; відремонтувало будівлю газорегулювального пункту в Бродівському районі й обладнання ще п’ятьох газорегулювальних пунктів в інших районах області; здійснило ремонт 18 пунктів електрохімічного захисту, а також здало в експлуатацію два замірних вузли: у Львові та на газорегулювальній станції с. Почапи Яворівського району. На ці роботи з власних фондів ВАТ «Львівгаз» витратило біля 700 тис. грн.
Протягом січня-квітня ВАТ «Львівгаз» завершило роботи з газифікації та прийняла до експлуатації газопроводи чотирьох сіл (по два у Бродівському та Старосамбірському районах).
У Львівській області експлуатується: 12 918 км розподільних газопроводів; 6 812 км газопроводів-вводів; 3 785 газорегулювальних пунктів, з них 2 117 –  шафних.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ