Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На керівника "Укрпошти" завели справу за листівки Тимошенко

Служби безпеки України порушила кримінальну справу щодо заступника гендиректора "Укрпошти" за матеріалами аудиту уряду Юлії Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"25 травня Головним слідчим управлінням Служби безпеки порушено кримінальну справу щодо заступника гендиректора за фактом зловживання службовим становищем, тобто навмисного використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки", - зазначається в повідомленні.

Слідством встановлено, що внаслідок порушення вимог чинного законодавства при укладанні у вересні 2009 року договору на послуги поштового зв`язку "Укрпошта" заподіяно збитки державі на загальну суму понад 4 мільйонів гривень.

Дана кримінальна справа порушена за матеріалами міжнародних аудиторських організацій, якими виявлено низку зловживань при перевірці законності використання урядом бюджетних коштів в 2008-2009 роках та в 1 кварталі 2010 року.

Кримінальну справу стосовно посадовця "Укрпошта" порушено в рамках розслідування Головним слідчим управлінням СБУ іншої кримінальної справи за фактом заволодіння службовими особами Державного комітету із земельних ресурсів та посадовцями двох товариств з обмеженою відповідальністю чужим майном, державними грошовими коштами у сумі 3 мільйони 740 тисяч гривень.

"Ці кошти виділялись зі Стабілізаційного фонду для виготовлення та розсилки інформаційних повідомлень громадянам України щодо безоплатного оформлення та видачі державних актів на право власності на земельні ділянки", - зазначається повідомлення.

Досудове слідство у кримінальній справі триває

pravda.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ