Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На кінець минулого року на Львівщині зареєстровано 7,5 тисячі людей з онкологічними захворюваннями

На кінець минулого року на Львівщині зареєстровано 7,5 тисяч людей з онкологічними захворюваннями. Іншими словами - на 100 тисяч населення зафіксовано 308,6 випадків онкозахворювань – про це у коментарі «Гал-info» розповів заступник головного лікаря Львівського державного онкологічного регіонального центру з організаційно-методичної роботи Орест Тріль.
Слід зазначити, що показники захворюваності по Львівській області нижчі порівняно із загальноукраїнськими показниками, які становлять 328,6 випадків на 100 тисяч людей.
Орест Тріль повідомив, що на сьогодні Львівський державний онкологічний регіональний центр забезпечений всіма необхідними матеріалами та медикаментами для проведення діагностики та для лікування хворих. «Проблема на сьогодні полягає в тому, що люди стали менш активними та менш організованими у ставленні до свого здоров’я. До лікаря звертаються вже в тому випадку, коли виявили у себе якусь проблему. Для ширшого інформування громадськості та з агітаційною метою ми щороку проводимо акції. Зокрема, минулого року на Львівщині було проведено кампанію з діагностики раку шийки матки та молочної залози, а також вперше ми провели акцію «Чоловіче здоров’я». Центр забезпечений всім необхідним, та люди мають зрозуміти важливість профілактичних відвідин лікаря», - зазначив Орест Тріль.
За його словами, окрім використання стандартних методик лікування, Львівський державний онкологічний регіональний центр бере участь також і в різних європейських програмах з апробації нових методик. Йдеться про те, що на добровільній основі, ознайомившись зі всіма характеристиками нових препаратів, хворі можуть до своєї стандартної програми лікування додати апробаційну методику, яка раніше була перевірена на безпечність та ефективність.
Орест Тріль також повідомив, що 20-21 лютого у Львові відбудеться регіональна конференція, присвячена проблемам лікування пізніх стадій розвитку онкологічних захворювань.
Зазначимо, що сьогодні, 4 лютого, - Всесвітній день боротьби з раком.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ