Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Колегії Генпрокуратури активно обговорювали криміногенну ситуацію на Львівщині — Анатолій Пришко

На Колегії Генеральної прокуратури, яка відбулася 28 листопада в Києві, активно обговорювали криміногенну ситуацію у Львівській області, — повідомив сьогодні, 29 листопада, на прес-конференції прокурор Львівської області Анатолій Пришко.

 Поряд з тим, за його словами, на Львівщині далеко не найгірша криміногенна ситуація і така увага до нашої області з одного боку є дещо дивною. Так, Львівська область посідає лише 12-те місце з-поміж інших областей України за кількістю скоєння умисних вбивств за 10 місяців 2006 року. Зокрема, із 2 тисяч 647 умисних вбивств, які скоєні в Україні, в нашій області скоїли 92 вбивства, тоді, як, наприклад, в Донецьку скоєно 445 вбивств від початку року, а в Дніпропетровську — 203. За кількістю ж нерозкритих вбивств наша область знаходиться у кінці другої десятки областей України. Зі скоєних від початку року умисних вбивств на сьогодні не розкрили лише сім, чотири з яких скоєно за останні два місяці. 
Поряд з тим, на Колегії Генпрокуратури, як повідомив Пришко, висловили серйозні зауваженні щодо роботи УМВСУ у Львівській області.
Прокурор області, як він зазначив, відповідаючи на запитання „Гал-info”, не схильний пов’язувати посилену увагу до Львівщини з якимись політичними мотивами.
„Я б сказав, що це скоріше пов’язано з тим, що багато місцевих політиків після скоєння кожного із злочинів необдумано робили заяви, що це з політичних мотивів, тоді як насправді говорити про політику у цих злочинах нема абсолютно ніяких підстав. Можливо, саме це спричинило такий посилений інтерес до Львова як України, так і  інших країн”, — вважає Анатолій Пришко.
Сьогодні прокурор Львівщини прозвітував за 10 місяців роботи обласної прокуратури. Це була перша прес-конференція прокурора відколи він був призначений на цю посаду, а це, нагадаємо, відбулося чотири місяці тому.
Як наголосив Анатолій Пришко, підсумовуючи роботу прокуратури за 10 місяців 2006 року, за цей час було порушено 608 кримінальних справ, більшість з яких зараз знаходиться у суді, висунуто 2 тисячі 700 протестів прокурорів, а також дано 5 тисяч подань і приписів. До відповідності притягнуто 5 тисяч 850 посадових осіб і відшкодовано державі збитків на суму близько 120 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ