Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На колегії ГУОЗ ЛОДА обговорили стан надання спеціалізованої хірургічної допомоги дітям у Львівській області

Станом на 1 січня 2006 року в області кількість дитячого населення становила   544 667 чол.,  у тому числі по місту – 140 569 чол. Основною метою діяльності дитячої хірургічної служби протягом останніх років було покращення організації і якості надання лікувально-діагностичної та консультативної допомоги дітям з хірургічною патологією шляхом наближення її до населення та підвищення якості роботи і відповідальності за свою діяльність. Про це під час колегії ГУОЗ ЛОДА зазначила головний позаштатний дитячий хірург області Оксана Борова, повідомляє прес-служба ГУОЗ ЛОДА.

Хірургічна допомога дітям області забезпечується 81 дитячими хірургами, з яких лікарів: вищої категорії – 31 особа, першої категорії – 22 особи, другої категорії – 21 особа, не атестованих – 7 осіб в зв'язку з відсутністю необхідного стажу. Забезпеченість по області  становить 0,19 на 10 000 дитячого населення (по Україні – 0,14).
Дитячими хірургами широко підтримується і впроваджується  концепція раннього хірургічного лікування дітей. Переглянуті терміни оперативних втручань з приводу планової хірургічної патології в бік їх скорочення. Так, в 2005 році в ранньому віці до 3 років  було  прооперовано 709 дітей, що становило 10,8% від загальної кількості  планових оперативних втручань (по Україні 11,8%), проте цей відсоток на сьогодні  залишається малим  і треба його підвищувати.
Відсоток ургентних хворих,  доставлених після 24 години захворювання порівняно з попередніми  роками дещо знизився  і становить в середньому по Україні 12,4%,  а по Львівській області – 21,3%. Кількість пізнопоступивших дітей залишається високою. Так, з приводу кишкової непрохідності  проведено 40 оперативних втручань, з них – 18 пізно, тобто 45%. З приводу  гострого апендициту різних форм  здійснено 1 835 операцій, з них – 391 після 24 годин від початку захворювання (21,3%). З приводу защемленої грижі було прооперовано 39 дітей, з них 2 пізно (5,1%). З політравмою – 27 дітей, пізно – 1, що становить 3,7%.
Нагадаємо, 31 жовтня у ГУОЗ ЛОДА відбулась планова робоча колегія. На порядок денний були винесені такі питання: "Про організацію роботи мікробіологічних лабораторій Личаківського району м. Львова та Дрогобицького району Львівської області", "Про стан надання  спеціалізованої хірургічної допомоги дітям у Львівській області", "Про виконання вимог постанови КМУ №58 та наказу МОЗ України №356 "Про обіг наркотичних, психотропних речовин в лікпрофзакладах" міст Борислава, Дрогобича, Червонограда, 8 МКЛ, КМКЛШМД, ЛОКЛ, ЛДОРЦ".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ