Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На конференції у м. Звєжинець (Польща) обговорили проект заповідника „Розточчя”

2-3 червня у м. Звєжинець (РП) відбулася конференція у рамках реалізації проекту RIDGE-2 на тему "Проект біосферного заповідника "Розточчя – цілі і напрямки міжнародної співпраці". Про це повідомили у відділі внутрішньої політики Яворівської РДА.
В ході конференції відбулася презентація польської і української частини проектованого міжнародного біосферного заповідника "Розточчя", а також обговорено перспективи українсько-польської співпраці на розвиток охорони і всестороннього розвитку Розточчя.
Учасниками конференції ухвалено рішення про створення в два етапи Міжнародного транскордонного біосферного резервату. Перший етап -  підготовка листа з обґрунтуваннями і направлення його в штаб-квартиру ЮНЕСКО. Другий - наступну зустріч заплановано провести у вересні 2006 року у м. Львові. В ході зустрічі  планується розглянути питання про створення Міжнародної ради біосферних резерватів, до складу якої увійдуть як з польської, так і з української сторони керівники місцевого самоврядування, провідні науковці, керівники лісових господарств, на території яких заплановано створення Міжнародного біосферного резервату. З польської сторони центр Міжнародного біосферного  резервату планується розташувати у  м. Звєжинець.
 У конференції взяли участь  з української сторони директори Яворівського національного природного парку та природного заповідника "Розточчя", науковці львівських ВНЗів, голова Розточанської регіональної асоціації туризму, а з польської сторони  керівник польського комітету ЮНЕСКО,  директор інституту природи, директори природних та національних парків, керівники місцевого самоврядування.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ