Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На кордоні з ОРДО у вересні вилучили товарно-матеріальних цінностей на 21 млн грн

Сьогодні, 2 жовтня, у м. Краматорськ Донецької області відбувся черговий брифінг представників Об’єднаних сил за підсумками діяльності протягом п'ятого місяця проведення операції з питань запобігання незаконному переміщенню товарів та вантажів через лінію розмежування, посилення правоохоронної діяльності. Про це йдеться у повідомленні прес-центру Операція об'єднаних сил.

У брифінгу взяли участь заступники Командувача Об’єднаних сил та керівники структурних підрозділів за відповідними напрямками діяльності.

Командування Об'єднаних сил нагадує, що одним із пріоритетних завдань в операції Об'єднаних сил є унеможливлення незаконного перетину товарів та послуг між територіями підконтрольними Україні та тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Всі сили і засоби правоохоронної складової Об'єднаних сил цілеспрямовано та наполегливо вживають відповідних заходів для перешкоджання такому ганебному явищу, як контрабанда через лінію зіткнення.

Як зауважив заступник Командувача Об'єднаних сил полковник Олександр Доманський, основні зусилля в цьому напрямку спрямовані на повну та дієву блокаду й недопущення переміщення товарів через лінію зіткнення, а також усунення конкретних корупційних ризиків та проявів корупції серед посадових осіб та персоналу, що здійснює контроль за недопущенням незаконного переміщення товарів.

Завдяки рішучій налаштованості військових органів правопорядку, органів прокурорського нагляду, фіскальної та прикордонної служб Об'єднаних сил в вересні місяці поточного року відслідковується стійка тенденція до покращення ефективності заходів припинення незаконних схем, зменшення потоку контрабанди, яка, без сумніву, є бізнесом на крові людей.

В результаті вжитих заходів у вересні проведено детальний огляд та пропуск понад 147 тисяч транспортних засобів і понад 1 мільйона громадян. При цьому виявлено 117 фактів порушення порядку переміщення товарів та здійснення господарської діяльності.

У вересні вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 21 мільйон гривень. Для порівняння, у серпні ця сума була майже вдвічі меншою – 11 мільйонів гривень. В тому числі вилучено транспортних засобів, що перевозили товари з ознаками контрабанди, на суму6,1 мільйона гривень, обладнання для реалізації паливо-мастильних матеріалів на суму 5,4 мільйона гривень, самих паливо-мастильних матеріалів на суму 1,8 мільйона гривень, тютюнових виробів на суму 604 тисячі гривень, медичних препаратів на суму 72 тисячі гривень та інших товарів на суму 5,3 мільйона гривень.

Також у вересні місяці упереджено один випадок переміщення через лінію зіткнення боєприпасів та складових частин зброї, затримано на хабарі одного співробітника ДФС. Про 3 випадки пропонування правоохоронцям неправомірної вигоди повідомлено Національну поліцію.

Заступник Командувача Об'єднаних сил підкреслив, що здійснення системних заходів з недопущення порушень законності під час виконання службових обов’язків посадовими особами зі складу Об'єднаних сил продовжується.

– Головними принципами Командування Об'єднаних сил є прозорість, відкритість та послідовність, – наголосив полковник Олександр Доманський.

Також він нагадав, що командування Об’єднаних сил готово співпрацювати з усіма небайдужими громадянами, громадськими організаціями з питань насамперед запобігання та виявлення порушень в сфері незаконного обігу товарів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ