Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На кордоні з Польщею акцій протесту немає – усі пікетувальники під Генконсульством у Львові — Богдан Кук

Сьогодні відбувається пікет під стінами Генерального Консульства Польщі у Львові, участь у якому беруть біля 1000 осіб. Як повідомив у коментарі «Гал-info» депутат Львівської обласної ради Богдан Кук, це ті самі пікетувальники, які у п’ятницю та суботу пікетували митні переходи Краківець та Рава-Руську.
«Ми все зробили для того, щоб ці люди сьогодні приїхали під польське консульство у Львові», — сказав Кук.
Водночас на запитання, чи будуть сьогодні все-таки пікети на українсько-польських перетинах кордону, порист зазначив: «Ці люди сьогодні перебувають у Львові і пікетують Генеральне консульство РП. Якщо на митних переходах і виникнуть якісь пікети, то вони будуть стихійними. Наші люди перебувають у Львові».
Водночас, як повідомила «Гал-info» працівник прес-служби ЗРУ ДПСУ Тетяна Герасимчук, наразі пікетів ні у Равій-Руській, ані у Шегинях та Краківці немає. «Все спокійно, на цей час ні одного пікетувальника немає», — зазначила вона.
Нагадаємо, 11-12 січня на пунктах перетину кордону з  Польщею у Львівській області відбувалися масові пікети мешканців прикордонних сіл за участю партійців "Пори", котрі вимагали спрощення процедури перетину кордону та при видачі шенгенських віз, що значно ускладнилась при вступі Польщі до Шенгенської зони з 1 січня 2008 року.
Сьогодні повинна відбутися нарада за участю представників обласної влади, Генконсула та представників МЗС щодо урегулювання ситуації на українсько-польському кордоні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ