Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На „круглому столі” у Львівському обласному територіальному відділенні АМКУ обговорили цінову ситуацію на продукти харчування на Львівщині

Сьогодні, 19 квітня, Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України провело нараду – „круглий стіл” з керівниками продовольчих ринків області щодо цінової ситуації на продукти харчування. На нараді зазначено, що ринок основних продуктів харчування постійно знаходяться у полі зору органів Антимонопольного комітету України. Особлива увага приділяється цінам на продукцію першої необхідності – борошно, крупи, макаронні вироби, м’ясо птиці, свинину, яловичину, варені ковбаси, яйця, молочні та інші продукти. Про це  повідомляє прес-служба Львівського обласного територіального відділення УМКУ.
„Останнім часом склалась непроста цінова ситуація на продовольчих ринках, особливо на продукти: молоко, м’ясо, овочі місцевого товаровиробника. Моніторинг цін показав, що в цьому році в порівнянні з попереднім періодом, є деяке їх підвищення.  Були спроби підняття цін на продукти в передвиборчий період, зокрема на гречку, що підштовхнуло до деякого підняття цін і на інші крупи. Також необхідно відмітити і маніпуляції з цінами на яйця та молочні продукти”, - зазначають у прес-службі.
Голова Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Ігор  Коломієць зазначив: „Таке підняття цін на продукти харчування є недопустимим, особливо напередодні Великодніх Свят, адже це створює напружену ситуацію в нашому суспільстві. Саме така ситуація викликає сьогодні найбільш гострі та найболючіші для пересічних громадян проблеми.  Тому ми рекомендуємо керівникам ринків вжити вичерпні заходи по забезпеченню стабільних цін на продукти харчування, сприяти доступу на ринок безпосередніх товаровиробників с/г продукції, створити необхідні умови для їх роботи; передбачити постійне проведення ярмарок, на яких будуть надаватися безкоштовно торгові місця”. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ