Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Київщині поліція викрила екс-посадовця у пособництві скоєння злочину проти держави

На Київщині поліція викрила екс-посадовця у пособництві скоєння злочину проти держави. Про це повідомили в прес-службі кіберполіції України.

Поліцейські Київського управління Департаменту кіберполіції спільно з слідчими поліції Київської області, під процесуальним керівництвом прокуратури, викрили злочинний зговір держслужбовця, який передав своєму спільнику пароль доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Зловмисники завдали великих матеріальних збитків державі, сума яких наразі встановлюється.

Встановлено, що 31-річний житель міста Бровари працював на посаді головного державного виконавця одного з районних відділів державної виконавчої служби Київщини.

Посадовцю виконавчої служби був наданий доступ до Державних реєстрів з метою здійснення дій у межах його повноважень. Відповідно до посадових інструкцій, службовець зобов’язаний був дотримуватись чинного законодавства і діяти в межах своїх повноважень. Однак, з метою вчинення несанкціонованих дій з інформацією у Держреєстрі, чоловік вступив у злочинний зговір з іншою особою, розподіливши злочинні ролі.

Так, службовець виступив у ролі пособника – надав третій особі копію особистого ключа (логін і пароль) доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. У результаті чого незаконно був знятий накладений арешт відносно потрібного їм об’єкту нерухомості, а саме нежитлових приміщень, що заподіяло значної шкоди.

Наразі працівники поліції встановлюють коло всіх осіб, причетних до скоєння даного злочину.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 27 (Види співучасників) та за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією програмних чи технічних засобів, за допомогою яких було здійснено несанкціоноване перехоплення або копіювання інформації, які є власністю винної особи.

Триває досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ