Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Київщині за два дні знищено 10 диверсійних груп, а ворожі війська відкинули, - ЗСУ

На Київщині за останні два дні було знищено 10 ДРГ загальною чисельністю у 100 осіб.
Олександр Грузевич

Про це під час брифінгу заявив заступник начальника штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України бригадний генерал Олександр Грузевич.

"Створено ефективну, на мою думку, протидиверсійну систему. Тільки за останні два дні знайдено та знищено понад 10 груп ДРГ загальною чисельністю у понад 100 чоловік. Ці групи, як ви знаєте, закидалися вже давно, але спільними діями ми їх знаходимо та знищуємо", - сказав Грузевич.

За його словами, загалом з 24 лютого було знищено у столиці 35 диверсійних груп.

"Можу вже запевнити, що органи СБУ, Збройні сили України та всі інші правоохоронні органи здійснюють протидиверсійні заходи, знищують їх. Як ви помітили, на наших вулицях стало трохи спокійніше. Менше чути стрільби, менше страху. І це відчувається по населенню", - додав бригадний генерал.

Також Грузевич додав:

"Київ - головне, стратегічне завдання нашого ворога. Столиця, як планували окупанти, за три дні не здалась, завдяки роботі не лише військових, а й усіх правоохоронних органів та сил оборони. На сьогодні по правому берегу ворог зупинений майже на 70 кілометрів, що унеможливлює ведення вогню, окрім ракетних обстрілів. По лівому берегу його зупинили. Але противник цинічно розстрілює нашу інфраструктуру. Для ворога перекриваються основні шляхи наступу. Кожне місто готується як оборонний форт. Раніше було створено два кола оборони.

На Броварському та Бориспільському напрямках противник відмовився від наступальних дій. ЗСУ веде роботу з укріплення третього, дальнього кільця оборони".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ