Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На лінії Яворівського та Мостиського напрямків вийдуть два автобуси, пристосовані для перевезення інвалідів

ВАТ Львівське АТП 14631 власним коштом закупило 2 автобуси «Богдан», (виробництво у Черкасах) для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. Вартість машин – 320 тис. грн кожна. Наступного тижня автобуси вийдуть на лінії – у Яворівському та Мостиському напрямках. Про це сьогодні, 2 липня, повідомив директор ВАТ Львівське АТП 14631 Анатолій Панасюк.

Ці машини мають широкі задні двері, під якими вмонтовано перекидний пандус (місток між тротуаром і салоном автобусу), який при потребі витягується – таким чином інвалід-візочник може потрапити до автобусу. Однак без сторонньої допомоги інваліду це буде тяжко зробити. Задня площадка автобусу низька і без сидячих місць.
За словами начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Львівської ОДА Олега Немчінова, наявність автобусів з пристроями для перевезення людей з особливими потребами є однією з умов участі у конкурсах щодо визначення перевізників на автобусних маршрутах загального користування. О. Немчінов зауважив, що влада Львівщини тепер веде переговори з іншими перевізниками щодо потреби закупити такі машини.

Довідка.

На ВАТ Львівське АТП 14631 працює 450 осіб, з них 310 водіїв. Автопарк підприємства – 320 машин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ