Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На ЛКП «Залізничнетеплоенерго» проводиться робота по повній автоматизації бойлерних

«Сьогодні на маленькому моніторі комп’ютера ми можемо бачити роботу на 25% ЦТП «Залізничнетеплоенерго». Є економія і людських ресурсів, і фінансових». Про це сьогодні, 12 листопада, під час брифінгу зазначив міський голова Андрій Садовий.

У ЛКП «Залізничнетеплоенерго» здійснено диспетчеризацію 8 ЦТП. Наслідком того стало те, що з 12 працівників залишилося лише 3. Частину з них відправили на пенсію, а частині запропоновано інші посади.

За словами міського голови у проект інвестували більше 120 тис грн., і робили все власними силами і за рік часу ці кошти окуповуються.

«За наступний сезон ми ці роботи виконаємо власними силами. І будемо мати економію. Бо ціни ростуть, на газ, на інші складники, а тариф для населення ми не змінюємо. Треба шукати внутрішні ресурси, щоб ситуацію тримати стабільною – щоб люди на підприємстві отримували зарплату, а мешканці Львова мали якісне опалення і гарячу воду», - зазначив Андрій Садовий.

Нараз на ЛКП «Залізничнетеплоенерго» проводиться робота по повній автоматизації бойлерних (ЦТП), з влаштуванням частотного та часового регулювання параметрів їх роботи, розпочато реалізацію диспетчеризації об’єктів теплопостачання котелень та бойлерних.

За інформацією Львівської міської ради, на сьогодні реалізовано та введено в експлуатацію 1-шу чергу диспетчеризації - 8 ЦТП (вул Баштана, 1а, Мисливська, 11а, Виговського, 11а, Кричевського, 63а, Патона, 2/4, Патона, 25а, Любінська, 162а).

Ця система дає змогу в реальному часі (он-лайн) відслідковувати технологічні параметри та якості надання послуг, і диспетчеру та відповідним службам оперативно реагувати для запобігання виникнення аварійних ситуацій, а в разі їх виникнення терміново вживати заходів з ліквідації аварій і відновленню якісного надання послуг (гарячого водопостачання).

 

Система впроваджується підприємством за власні кошти, більшість робіт здійснено працівниками підприємства, що дало змогу мінімізувати затрати до 123 тис.грн, які затрачені на матеріали, обладнання та програмне забезпечення.

Підприємством, при фінансовій спроможності, планується поширення системи диспетчеризації на всі об’єкти тепловодопостачання підприємства. В експлуатації підприємства знаходиться 18 котелень і 33 ЦТП, 133,8 км теплових мереж.

Довідка Львівської міської ради

Під час підготовки до опалювального сезону були виконані капітальні ремонти магістральних теплових мереж у двотрубному вимірі 3,096 км на суму 3096 тис.грн. Всі заміни виконані із попередньоізольованих труб, що зменшить втрати тепла в мережах.

Виконано ремонт 9 котлів. У міжопалювальний період у 5 котельнях (на вул.Кульпарківській,95а, С.Петлюри,4а, Роксоляни,26а, Шевченка,362а, Широка,79а) замінено морально застарілі установки хімічної очистки води на сучасні, вартість виконаних робіт становить 201,8 тис.грн. Нові автоматичні установки дозволять значно зменшити використання технічної солі і міської холодної води на промивку фільтрів.

На 8 котельнях для літнього періоду встановлено лічильники обліку газу, сума виконаних робіт 33,6 тис.грн.

Замінено на нові енергоощадні мережеві насоси незалежної схеми опалення в ЦТП вул.Вигоди,27а., вул.Садовій,9а та Широкій,68а, вартість робіт становить 131,4 тис.грн

Всього по підприємству з підготовки до опалювального періоду виконано власними силами капітальних та поточних ремонтів на суму 4,735 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ