Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Луганщині від "Градів" загинули двоє жінок та дитина - МВС

Під час артилерійського обстрілу у селищі Кряківка на Луганщині загинуло троє людей - 14-річна дівчинка, її мати та бабуся, - ГУМВС України у Луганській області

Як повідомила представник облуправління МВС в Луганській області Тетяна Погукай, обстріл проводився з третьої до шостої ранку з реактивної системи залпового вогню "Град".

До чергової частини Новоайдарського РВ ГУМВС України у Луганській області надійшло повідомлення від мешканки села про те, що на подвір’ї будинку № 34 по вулиці Набережна у селищі Кряківка загинули три людини.

Негайно на місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи Новоайдарського райвідділу міліції у складі: начальника райвідділу полковника міліції Ковальова Сергія, начальника слідчого відділу майора міліції Кузнецова Павла, начальника кримінальної міліції майора міліції Іголкіна Дмитра, старшого слідчого старшого лейтенанта міліції Кудлай Яни та оперуповноваженого карного розшуку лейтенанта міліції Байдуги Олександра.

Враховуючи те, що це селище знаходиться поруч із селищем Трьохізбенка, і вони частіш за все потерпають від обстрілів бойовиків, правоохоронці звернулись за допомогою та прикриттям до військовослужбовців 12 батальйону територіальної оборони «Київ». Разом із військовослужбовцями на допомогу правоохоронцям виїхали і бійці батальйону «Айдар».

Із собою правоохоронці взяли й продукти харчування, щоб надати допомогу місцевим мешканцям.

Прибувши на місце події, на подвір’ї будинку, який знаходиться на околиці селища, правоохоронцями були виявлені тіла загиблих – 14-річної дівчинки та її 64-річної бабусі, а у будинку було виявлено тіло загиблої 50-річної матусі. Ця родина місяць потому поховала власника будинку, батька дівчинки.

Як з’ясувалося, люди загинули внаслідок артилерійського обстрілу селища, який вели бойовики з третьої до шостої ранку з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град». Декілька снарядів попали на подвір’я будинку. Під час огляду трупів на тілах встановлені тілесні ушкодження у вигляді численних оскольчатих ран.

Під час роботи співробітників міліції на місці події, в лісосмузі, на відстані приблизно 500 метрів, військовослужбовцями був помічений танк бойовиків, який здійснював коректування дула в напрямку будинку, на подвір’ї якого знаходилась слідчо-оперативна група. Через декілька хвилин бойовики з кулеметів почали обстрілювати правоохоронців.

Але військовослужбовці 12 батальйону територіальної оборони «Київ» та бійці «Айдару» дали бойовикам гідну відсіч, тим самим надали можливість правоохоронцям провести слідчі дії, вилучити речові докази, та вивезти тіла загиблих жінок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ