Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Луганщині замерзає зоопарк

У Луганській області замерзає пересувний зоопарк «Мауглі». Близько десяти років він їздив по регіонах України. Але цієї зими в Сєверодонецьку потрапив в екстремальні умови. У місті мороз і сильна хуртовина. Кілька десятків звірів перебувають у клітках, не передбачених для зимового утримання. Там немає обігріву та спеціальних підстилок. Крім, того, тваринам необхідно посилене харчування, чого власники зоопарку забезпечити не можуть.

Наприкінці грудня минулого року в Сєверодонецьк приїхав пересувний зоопарк. Вже за два тижні гастролей власники планували перебратися в сусіднє місто - Рубіжне. Але завадила погода. Тепер екзотичні тварини замерзають у Сєверодонецьку.

Найбільше страждає африканський лев Сімба. У нього обморожені задні лапи. Цар звірів насилу пересувається по клітці, майже весь час лежить.

Нона Ратія, власниця пересувного зоопарку: «Ось, ці плями у нього були і при здоровому стані. Він тут так ходить, мордою чомусь хоче потертися і так далі. І б’є по холодних гратах... От, зараз з лікарями обговорю, і після вашої бесіди будемо вирішувати.

Місцеві екологи були шоковані умовами утримання тварин. Вони звернулися до ветеринарів. Ті розводять руками - для екзотичних звірів мінус 10 - температура неприродна, і скільки вони проживуть при такому морозі - невідомо.

Віталій Морозов, начальник управління ветеринарної медицини м. Сєверодонецька: «У цьому випадку потрібно робити щось екстрене і переводити, зокрема лева. Лев, дійсно, хронічно хворий».

Відвідувачка зоопарку - Вікторія Пінчук - дізналася про голодних і замерзаючих тварин з новин місцевої телекомпанії. Сьогодні дівчина прийшла погодувати поні і кіз. Із собою принесла капусту. Вікторія Пінчук, відвідувачка зоопарку: «Показували по телебаченню, що відбувається тут. Це дуже страшно. Особливо дуже шкода лева. Я на нього подивилася, аж плакати захотілося».

Поговорити з дівчиною не вдалося. У розмову втрутився чоловік власниці зоопарку: «Показує казку. Як ти могла побачити, нагодовані вони чи ні? Сама нічого не бачила і заходиш, розповідаєш. Що ти причепилась? Скільки тобі заплатили?»

Світлана Іванова приходить сюди щодня - живе поблизу. Разом з подругами підгодовує тварин. Світлана Іванова, відвідувачка зоопарку: «Було все по-іншому. Ось такої купи сіна скрізь не було ... А води немає у них - в мисках лід у них! Він же замерзає на морозі ... Ми привозили яблука, моркву, гарбуз. Одним сіном - це не раціонально».

Лікувати тварин ветеринари беруться тільки в стаціонарі, але таких умов у Сєверодонецьку немає. Важким становище чотириногих вже зацікавилася прокуратура. Її співробітники почали розслідування, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ