Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Lviv Eco Forum 2021 обговорили проєкти ЛКП «Зелене місто» в галузі зелених технологій

Сьогодні, 24 вересня, у Львові під час другого дня Lviv Eco Forum 2021 ЛКП «Зелене місто» презентувало актуальні та заплановані проєкти міста у галузі зелених технологій.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

"Ми б хотіли показати те, що напрацювали, почути нові думки. Сьогодні зібрались спеціалісти та представники компаній, які від самого початку існування ЛКП «Зелене місто» брали участь в підготовці, а зараз реалізації, Lviv Solid Waste Project", - розповів директор ЛКП «Зелене місто» Тарас Калужний.

Відтак, він розповів про станцію компостування, роздільний збір органіки в місті, важливість будівництва сміттєпереробного заводу, а також виконання екологічних зобов’язань щодо оцінки впливу на довкілля (ОВД).

"Ми встановили понад 1000 контейнерів і зараз роздільно збираємо органіку у місті, у нас діє станція компостування. 

Також позавчора ми отримали дозвіл на роботи щодо виконання проєкту, і зможемо перші в Україні почати будівництво якісного, з дотриманням усіх екологічних вимог, сміттєпереробного заводу.

Окрім того, у нас триває рекультивація Грибовицього сміттєзвалища. Там діє ваговий комплекс та триває очистка фільтратів з допомогою станції Рогова та дегазація", - розповів директор Зеленого міста. 

Також радниця міського голови Ірина Оршак розповіла про мобільні пункти збору небезпечних відходів, зокрема батарейок, ртутних термометрів, - екобуси. Також розповіла про власну нову ініціативу - інтерактивну екологічну фотовиставку #будь_свідомим. 

"Ми працюємо над питанням просвітництва, доносимо людям важливість правильного управління відходами. Також ми плануємо імплементувати екологію в різні шкільні дисципліни", — зазначила Ірина Оршак. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ