Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині 100 тис дітей, які потребують оздоровлення: оздоровлять тільки 2 тис.

На Львівщині 100 тис дітей соціально-незахищених категорій, які потребують оздоровлення, у бюджеті на 2012 рік закладено коштів на оздоровлення тільки 2 тис дітей. Про це у коментарі Гал-інфо, повідомив Анатолій Ігнатович, начальник управління з питання сім'ї та молоді Львівської ОДА.

«Середня вартість путівки 114 грн на добу, тривалість оздоровлення 21 день. За кошти, передбачені у відповідній програмі, можна буде охопити понад 2 тис дітей, але й ця цифра зовсім невелика. Тому ми намагатимемось якимось іншими способами оздоровлювати дітей. Можливо, не тільки у стаціонарних закладах, а у наметових таборах», - наголосив Анатолій Ігнатович.

За його словами, 7,9 млн грн планують виділити на утримання Львівського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Центру соціально-психологічної допомоги, Соціального центру матері та дитини, Соціального гуртожитку у Львівський області та Львівського обласного соціального центру.

На всі решта програми передбачено близько 1 млн грн. Зокрема, на «Антиалкоголь», «Національно-патріотичного виховання», «Щаслива родина» тощо.

«Окрім того, ми сподіваємось переглянути бюджет розвитку і додатково виділити кошти на будівництво майданчиків у селах і містах Львівської області. Ми просимона цю програму хоча б 1 млн грн. Вартість одного майданчика становить понад 30 тис грн. Тобто половину коштів дає область, половину - місцева громада. Таким чином за ці кошти можна буде спорудити близько 60 майданчиків»,- розповів начальник управління з питання сім'ї та молоді Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ