Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині 12 людей постраждали від чадного газу

Цими вихідними на Львівщині трапилися 4 випадки отруєння чадним газом, у яких постраждали 12 людей. Про це повідомив департамент цивільного захисту Львівської ОДА.

У неділю,  18 січня о 17:57 у Львові на вул. Мельника А. в житловому будинку отруїлись чадним газом 3 людини: 1955, 1984 та 1936 років народження. Потерпілих у стані середнього ступеню важкості госпіталізували до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Працівники ПАТ “Львівгаз” тимчасово припинили подачу газу до будинку. Причину отруєння встановлюють.

Того ж дня о 18:35 у Львові на вул. Черемшини в житловому будинку отруїлись чадним газом 3 людини: 1991,1964 та 1972 років народження. Потерпілих у стані середнього ступеню важкості госпіталізовано до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Працівники ПАТ “Львівгаз” тимчасово припинили подачу газу до будинку. Причину отруєння встановлюють.

О 19:48 год. у Львові на вул. Братів Міхновських в житловому будинку отруїлась чадним газом Ірина З., 1934 року народження. Потерпілу у стані середнього ступеню важкості госпіталізовано до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Працівники ПАТ “Львівгаз” тимчасово припинили подачу газу до будинку. Причину отруєння встановлюють.

Сьогодні, 19 січня о 01:30 в селі Глиниці Яворівського району в приватному одноповерховому житловому будинку попередньо отруїлись чадним газом 5 осіб, з них 2 дітей  - 1988,1990,1995, 2012 та 2006 років народження.

Постраждалі були госпіталізовані в Яворівську ЦРЛ, після надання необхідної медичної допомоги їх відпустили додому.

Працівники ПАТ “Львівгаз” тимчасово припинили подачу газу до будинку. Причину отруєння встановлюють.

Я повідомили в департаменті, з початку 2015 року від чадного газу постраждало 17 людей, з них 7 дітей. На щастя обійшлось без смертельних випадків.

 Більшість нещасних випадків, пов’язаних з отруєнням людей чадним газом, відбувається через порушення абонентами умов безпечної експлуатації газових приладів та пічного опалення, несанкціоноване втручання власників газового обладнання в роботу системи газопостачання та конструкцію газових приладів, несправну систему димовідведення та вентиляції. У період опалювального сезону, коли відбуваються значні перепади атмосферного тиску, порушується тяга в димових і вентиляційних каналах, спостерігається найбільша кількість отруєнь чадним газом.

Пам'ятайте, що кожна людина повинна відповідально ставитися до безпечного поводження з газом у побуті, адже постраждати може не тільки вона сама, а й близькі та рідні, сусіди. То ж радимо вам - уважно стежте за роботою газового обладнання у себе в оселі та на прилеглій території і при найменших ознаках неполадок звертайтеся до аварійної служби за телефоном “104”.

У разі появи перших ознак отруєння чадним газом або токсичними компонентами вихлопних газів чи продуктів горіння (головний біль, запаморочення, загальна слабкість, нудота, блювота),  не слід займатися самолікуванням, а негайно викликати лікаря за телефоном “103” або сповістити сусідів про потребу медичної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ