Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині учні 25 шкіл бігають в туалет на вулицю

Навчальний рік на Львівщині розпочався: 1 вересня практично всі школи були повністю готовими до нового навчального року. Про це в коментарі Гал-інфо розповіла директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

Найганебнішою проблемою шкіл у Львівській області залишається наявність зовнішніх вбиралень. Діти змушені у холодну пору року ходити в туалет на вулиці.

«Станом на 1 травня у Львівській області було 57 шкіл, які не мали облаштованих санвузлів у приміщеннях навчальних закладів. Впродовж літа ми дали транш в райони і в об’єднані громади на умовах співфінансування для реконструкції 37 шкіл. Наразі у нас залишаються 25 шкіл, до вбиральні на вулиці», - сказала Любомира Мандзій.

Вона зазначила, що найбільша проблема існує у гірських районах Львівщини. Однак ще в цьому році можна провести додаткові роботи, якщо об’єднані громади будуть готові до співфінансування.

«У нас у програмі розвитку освіти Львівщини були передбачені кошти на реконструкцію і встановлення внутрішніх вбиралень у школах та створення сприятливих санітарних умов. Якщо є об’єднані територіальні громади, які готові співфінансувати цей процес, то ми маємо можливість ще дати кошти», - сказала Любомира Мандзій.

Вона зазначила: «У нас залишилася проблема по Турківському району, який не має можливості співфінансувати ці роботи. Там найбільша кількість шкіл, що не мають санвузли в приміщенні навчального закладу».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ