Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині 45 довгобудів – для введення їх в експлуатацію потрібно 368 млн грн

У 2011 році передусім фінансуватимуться ті об'єкти, які можуть бути здані в поточному році. Таке рішення прийняли депутати Львівської обласної ради під час засідання постійної комісії з питань освіти та науки. Про це повідомила прес-служба ЛОР.

Щоб не створювати чергові довгобуди, на засіданні комісії прийнято рішення не розпочинати жодного нового будівництва з огляду на мінімальну кількість коштів в обласному бюджеті. Водночас, як зазначив голова комісії Юрій Підлісний, при перегляді бюджету області першочергово будуть передбачатися кошти на ті об'єкти, ступінь завершеності є високим.

Члени постійної комісії з питань освіти та науки погодили пропозиції головного управління освіти і науки щодо Переліку об'єктів будівництва галузі "Освіта" Львівської області для пріоритетного фінансування у 2011 році. Цей перелік підготовлений на доручення комісії, був погоджений у головному управлінні економіки ЛОДА, на засіданнях спеціально створеної експертної групи. Дані пропозиції також подані до Кабінету Міністрів для фінансування з державного бюджету. Співфінансування також проводитиметься за кошти обласного і місцевого бюджетів. До переліку внесено шість об`єктів - це школи у селах Волосянка Сколівського району, Вороняки Золочівського району, Годовиця Пустомитівського району, дитячий дошкільний заклад у селі Зимна Вода Пустомитівського району, критий басейн для санаторної школи-інтернату для дітей, хворих на сколіоз, у місті Сокаль, школа з двома дошкільними групами і фельдшерський пункт у селі Пристань Сокальського району.

За інформацією головного управління освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації, станом на 1 січня 2011 року у стадії незавершеного будівництва на Львівщині перебуває 45 об'єктів. Для їх введення в експлуатацію необхідно 367 800 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ