Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині 75% хворих на кір не мали щеплення

У Львівській області впродовж січня зареєстрували 173 випадки захворювань на кір (з них 120 випадків серед дітей) проти 28 випадків (1 випадок серед дітей) у грудні. Серед захворілих дітей 73,3% не щеплені, повідомили у відділенні організації епіддосліджень ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Загалом станом на 12 лютого 2018 року у області зареєстровано 387 випадків захворювань на кір, в тому числі серед дітей 290 випадків (75,0%). Серед захворілих дітей не щеплені згідно Календаря 74,0%.  Знаходились на стаціонарному лікуванні 210 осіб, з них 143 дітей.  У Львові захворіло 239 осіб, з них 188 дітей.

За останній тиждень отримали додатково щеплення проти кору  2 501 дітей (віком 1- 9 років).

Епідеміологи нагадують, що з огляду на високу контагіозність кору в катаральному періоді основним заходом щодо запобігання поширенню хвороби в колективі є рання діагностика та ізоляція хворого до 4-го дня від початку висипань, а при ускладненні пневмонією – до 10 дня. Якщо з’явились катаральні ознаки захворювання, залишайтесь вдома та викличте лікаря.

Дієвим профілактичним засобом є щеплення, яке можна зробити як  дітям, так і дорослим.  Згідно Календаря профілактичних щеплень в Україні (затв. наказом МОЗ від 16.09.2011р. №595 “ Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних і імунобіологічних препаратів”) щеплення проти кору відноситься до обов’язкових  і проводяться у лікувально-профілактичних закладах за місцем проживання  з метою запобігання захворюванням. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ