Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині 7 банків видають пільгові кредити підприємцям за державною програмою підтримки бізнесу

Станом на вересень на Львівщині за державною програмою підтримки підприємців "Доступні кредити 5-7-9%" видано вже понад 350 кредитів на загальну суму в понад 500 млн грн.

Державна програма підтримки підприємців ʺДоступні кредити 5-7-9%ʺ ініційована Президентом України та Кабміном. Вона діє в усіх регіонах та покликана підтримали малих підприємців. Її учасникам діють три відсоткові можливі ставки залежно від дати заснування бізнесу та річного обороту: 5, 7 або 9% річних. Самі ж кредити видають банки-партнери програми, яких на Львівщині сім. Це АТ ʺОщадбанкʺ, АБ ʺУкргазбанкʺ, АТ КБ ʺПриватБанкʺ, АТ ʺУкрексімбанкʺ, АТ АКБ ʺБанк Львівʺ, ПАТ ʺПУМБʺ, АТ ʺКРЕДОБАНКʺ. 

Найбільше кредитів надав АТ АКБ ʺБанк Львівʺ (75 кредитів), АТ ʺОщадбанк (48 кредитів) та АТ КБ ʺПриватБанк (49 кредитів). За сумою кредитування малого бізнесу у Львівській області лідирує АТ АКБ ʺБанк Львівʺ (176,406 млн. грн.) та АТ ʺКРЕДОБАНКʺ (99,213 млн. грн.). Найбільше кредитів по програмі у Львівській області отримало сільське господарство, переробна промисловість, оптова та роздрібна торгівля, охорона здоров'я та надання соціальної допомоги. 

ʺОсобливої уваги сьогодні потребують приватні підприємці, бо від них великою мірою залежить збереження і примноження нашої економічної достатностіʺ, – акцентує голова Львівської ОДА Максим Козицький. 

Зараз, згідно з рішенням уряду, умови участі у програмі для малих підприємців спростили, тож детальніше про пільгові кредити та можливість їх оформлення можна почитати на сайті програми. Загалом по Україні в ʺДоступних кредитах 5-7-9%ʺ уже взяли участь понад 3,5 тисячі підприємців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ