Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині 8 людей отруїлися чадним газом

За добу на Львівщині сталося 5 випадків отруєння чадним газом. 8 людей опинилися на лікарняних ліжках, повідомила прес-служба ГУ МНСУ у Львівській області.

17 березня о 13:20 в м. Львові в квартирі по вул. Ясній, 14, попередньо отруївся чадним газом Степан Т., 1939 року народження, якого у стані  середнього ступеня важкості госпіталізовано в обласну клінічну лікарню.

О 19:15 в с. Лисовичі Стрийського району, попередньо через несправність газової колонки у ванній кімнаті отруїлась чадним газом Марія П., 1992 року народження, яку у стані середнього ступеня важкості госпіталізовано в Стрийську ЦРЛ.

О 21:25 в м. Львові в квартирі по вул. М. Менцинського, 5, попередньо отруїлась чадним газом Марія В., 1997 року народження, яку у легкому ступені важкості госпіталізовано в міську дитячу клінічну лікарню.

О 22:55 в м. Львові в квартирі по вул. Героїв УПА, 78, попередньо отруїлись чадним газом 4 (чотири) особи, а саме:

- Валентин О., 2002 року народження;

- Артем О., 1998 року народження;

- Олександр Ю., 1970 року народження;

- Ірина Н., 1972 року народження.  Потерпілих у стані середнього ступеня важкості госпіталізовано в лікувальні заклади м. Львова. Обставини та причини встановлюються. 

О 23:30 в м. Львові в квартирі по вул. Лисенка, 22, попередньо отруївся чадним газом Вадим О., 1966 року народження, якого у стані легкого ступеня важкості госпіталізовано в обласну клінічну лікарню. 

З метою попередження таких випадків необхідно перевірити системи опалення перед початком експлуатації. Окрему увагу необхідно звернути на справність систем виведення продуктів горіння – коминів. Наявність в них тяги перевіряється за допомогою запаленого сірника. Утримуйте газові прилади у чистоті та справному стані. Систематично перевіряйте тягу в димоході перед вмиканням і під час роботи газового приладу та не включайте його за її відсутності. І ні в якому разі не слід залишати включені прилади опалення без нагляду та під час сну. А тим паче – наодинці з дітьми.

Відкривайте кватирку впродовж усього часу роботи газових приладів. Не закривайте решітку вентиляційного каналу! При виявленні несправності газового приладу вимикайте газ і негайно викликайте  працівників аварійної газової служби.

Категорично забороняєтьсясамовільно встановлювати й переносити газові прилади, підключати їх за допомогою гнучких шлангів та усувати будь-які несправності. При купівлі газових приладів не спокушайтесь на низьку ціну цього устаткування на ринках та базарах, адже Вам можуть продати несертифікований прилад, який не відповідає вимогам безпеки! Придбання газових приладів краще здійснювати у спеціалізованих крамницях. При виборі приладу вимагайте у продавців ознайомити Вас із документами, що підтверджують відповідність цього приладу вимогам безпеки та дозволять їх продаж на території України. Встановлення ж газових приладів повинно здійснюватись лише кваліфікованими спеціалістами після детального обстеження димових та вентиляційних каналів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ