Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині — катастрофічна ситуація із викраденням авто- і мототранспорту — Ігор Сливка

На Львівщині склалася катастрофічна ситуація із викраденням авто- і мототранспорту — заявив сьогодні, 26 липня, під час брифінгу заступник начальника обласної ДАІ Ігор Сливка. Так, від початку цього року в нашій області викрадено понад 200 автотранспортних засобів. Попри те, що це на 20% менше, ніж минулоріч, працівники ДАІ наголошують, що ситуація просто кричуща.

 Найбільшу популярність серед автокрадіїв, як зазначив Ігор Сливка, мають автомобілі марки «Фольксваген», «Ауді», а також зараз дуже частими стали викрадення авто «Шкода-Октавіа». У 80%-х випадків автотранспорт викрадають на вулиці, по 10% автомобілів викрадають із гаражів та автостоянок, в районах же машини часто крадуть з подвір’я будинків їхніх власників.
 «Найспекотнішим» для  автокрадіїв є час з 2-ї до 3-ї години ночі, а також із 14.00 до 23.00. А от за найбільшою кількістю викрадених автотранспортних засобів у Львові ДАІшники виділяють район обласної клінічної лікарні, що на Топольній, район ТЦ «Магнус», а також Сихівський район Львова. Що ж до області, то за статистикою найбільше викрадають автомобілі у Трускавці та Дрогобицькому, Червоноградському і Самбірському районах.
 Найчастіше зловмисники «спокушаються» на автомобілі, в яких не встановлено сигналізації. За словами Ігоря Сливки, понад 60% з викрадених авто — це машини без сигналізації.
 Що ж до мети, яку переслідують злодії автотранспортних засобів, то заступник начальника ОДАІ, виділив: заволодіння авто зі зломом з метою подальшого збуту транспортного засобу, зумисне викрадення застрахованих автомобілів для отримання страховки й левову частку — понад 60% — становлять викрадення з метою викупу.
 «Розкривати незаконні заволодіння автотранспортними засобами ми можемо або за гарячими слідами, або ж за оперативною інформацією. Однак, на жаль, часто потерпілі власники воліють домовитися із крадіями, аніж йти на співпрацю із правоохоронними органами», — підсумував Ігор Сливка.
 Поряд з тим, за його словами, приблизно у 80% випадків ДАІшникам вдається розшукати викрадені авто і повернути їх власникам.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ