Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині «Беркут» визволяв польських інвесторів «Полісинтезу» від розлюченого натовпу

У місті Бібрка Перемишлянського району на Львівщині довелося використати загін спецпризначення «Беркут» для того, аби визволити польських інвесторів підприємства «Полісинтез», яких учора заблокували у приміщенні підприємства. Про це «Гал-info» повідомили у Генеральному консульстві республіки Польща у Львові.

Як розповів віце-консул, учора протягом дня польським інвесторам з АТ «Органіка» блокувальники не давали фізично вийти з приміщення підприємства, а в ході акцій протесту декілька людей постраждало від кинутого каміння.

Цілий день консульство перебувало на зв’язку із директором польського АТ “Органіка” з розвитку східних ринків Томашем Шалайко, звертаючись водночас до районної міліції з проханням відреагувати на події. Однак, як констатує віце-консул, оскільки міліція нічого не робила, довелося звернутися до начальника ГУ УМВС України у Львівській області Василя Пісного, який відправив у Бібрку загін «Беркут».

Лише після втручання «Беркуту» польським інвесторам вдалося вийти з заводу. Як констатують у Генеральному консульстві республіки Польща, наразі у інвесторів зв’язані руки, оскільки щоби перевести завод, треба його спершу запустити на декілька тижнів, аби виробити матеріал. Відтак вивести продукцію і отримати кошти на перенесення підприємства у інше місце.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ