Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині бракує вільних місць у садках

Головне управління статистики у Львівській області спільно з Департаментом освіти і науки провели дослідження про доступність та якість послуг дошкільної освіти.

Згідно з результатами, 26% дітей Львівщини не ходять у садки. Однієї з основних причин є брак вільних місць.

Також третина батьків стикались з різними проблемами під час оформлення дитини в дошкільний заклад. Приміром, доводилось робити щось садка або «дякувати» співробітниками, щоб дитину взяли та звертатися до багатьох закладів, перш ніж знайшлось вільне місце.

Основними критеріями при виборі дошкільного закладу були близькість до місця проживання (51%), хороша репутація (16%) та знайомство з персоналом садку (14%).

Майже чверть батьків незадоволені станом приміщення ДНЗ. Серед причини поганий стан комунікацій, сантехніки та меблів, холод у приміщенні та відсутність нового ремонту.

Також більше третини батьків (36,8%)  скаржаться на стан дитячого майданчика.

Понад 80% батьків довелось сплачувати додаткові кошти. Гроші йшли на побутові потреби, подарунки персоналу до свят та ремонт закладу.

Зате майже 75% опитаних задоволені харчуванням дитини у садку. Незадоволені батьки скаржились на одноманітну їжу, маленькі порції та несмачні страви.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ