Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині буде створено 5 пілотних сільгоспкооперативів для обслуговування 342 тис. особистих господарств

Кабінет Міністрів України розробив Держану цільову економічну програму підтримки розвитку обслуговуючих цільових кооперативів до 2015р., якою, зокрема, затвердив порядок використання 6,7 млрд грн для підтримки цих кооперативів. Про це сьогодні, 2 липня, повідомив заступник міністра регіональної політики Роман Шмідт.
У рамках програми планують створити у кожній області по 5 кооперативів, які займалися б зберіганням, реалізацією та, відповідно, замовленням продукції у фермерів та індивідуальних господарств. Львівська область буде брати участь у Програмі як пілотна. В області планують створити окремі кооперативи за такими напрямами: молочний, м’ясний, плодовоовочевий, зерновий та сервісний.

Зазначимо, що такі кооперативи існують і сьогодні, але вони створені не на рівні державної програми, а як особиста ініціатива фермерів. За словами Ярослава Панюри, заступника губернатора Львівщини з питань агропромислового комплексу, на Львівщині з цих кооперативів на сьогодні найменш прибутковими є ті, що орієнтовані на ринок овочів. Він повідомив, що з 23 кооперативів, які готові закупити нове обладнання, лише 2, орієнтовані на ринок овочів.

Зазначимо, що у Львівській області близько 342 тис. особистих сільських господарств. 32% сільського населення Львівщини, а це близько 188 тисяч осіб, займається сільськогосподарською діяльністю.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ