Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині буде створено п’ять центрів по запобіганню торгівлею людьми та притулок для жертв торгівлі

У рамках проекту «Центр роботи з жертвами торгівлі людьми» будуть створені Центри по запобіганню торгівлі людьми в 5-ти містах області: Дрогобич, Борислав, Старий Самбір, Сколе, Мостиська, а також притулок для жінок, які потерпіли від цього явища. Про це йшлося 5 жовтня 2006 року на презентації у БФ «Карітас Самбірсько - Дрогобицької Єпархії УГКЦ» інноваційних моделей соціальних послуг, створених для проекту «Центр роботи з жертвами торгівлі людьми», який розпочинається за фінансової підтримки Українського Фонду Соціальних Інвестицій (УФСІ). Повідомляє сайт УГКЦ.
Метою цього проекту є інформування населення малих віддалених населених пунктів про проблеми торгівлі людьми та способи попередження цього явища, а також допомога потерпілим. Вперше в малих містечках Львівської області створюються такі центри, які своєю діяльністю охоплять мешканців сільських та гірських населених пунктів. Консультативні центри діятимуть на базі місцевих „Карітасів", які вже існують в даних містах і завоювали собі авторитет та довіру у громадах, а завдяки УФСІ вони будуть обладнані оргтехнікою та зможуть ефективно працювати.
За даними Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна» більшість жертв торгівлі людьми походить із сільської місцевості. За статистикою БФ «Карітас» в деяких гірських селах Сколівського та Старосамбірського районів є села, де 50 - 60% жителів працездатного віку виїхало за кордон. У віддалених маленьких містечках та селах існує велика проблема непоінформованості населення. Тому новостворені центри по запобіганню торгівлі людьми в 5 районних містах Львівської області будуть вести інформативно-превентивні заходи по запобіганню торгівлі людьми, а також займатимуться консультуванням людей, які збираються виїжджати закордон або повернулись із зарубіжжя, соціальні працівники при виявленні людей, які потерпіли від торгівлі людьми будуть скеровувати їх до головного Координаційного центру в м. Дрогобичі, де жертви торгівлі людьми зможуть отримати більш кваліфіковану консультативну, психологічну, реінтеграційну, гуманітарну та іншу допомогу, при потребі - безпечний притулок. За сприяння УФСІ притулок для жертв торгівлі людьми буде відремонтовано та відповідно обладнано.
Вартість проекту „Центр роботи з жертвами торгівлі людьми", підтриманого Українським Фондом Соціальних Інвестицій, двісті п'ятдесят тис. гривень, в тому числі внесок громади становить п'ятдесят тис. гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ