Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Львівщині були випадки повторного голосування, а також інколи виборці намагались проголосувати за всю родину

На Львівщині були випадки повторного голосування, або замість якогось із членів родини. Такі факти оприлюднив сьогодні, 18 січня, на прес-конференції координатор моніторингу виборів у Львівській області Андрій Дутчак.

 

За його словами, у день виборів Громадянська мережа «Опора» зафіксувала окремі випадки порушення виборчого законодавства, які не були системними і не вплинули загалом на хід волевиявлення, однак вони можуть стати предметом спекуляцій кандидатів у другому турі.

 

До прикладу Андрій Дутчак розповів, що були окремо зафіксовані випадки спроби повторного голосування та голосування замість іншої особи. Зокрема, у Мостиськах, на 93 дільниці 124 округу виборець незрозумілим чином отримав на руки другий бюлетень, повторно проголосував і залишив дільницю. Про інцидент повідомлено СБУ.

 

Також у деяких районах по селах були випадки, коли виборці намагались проголосувати за своїх родичів. Зокрема, у селі Буньковичі, що в Старосамбірському районі, були випадки, коли особи голосували за членів родин. «Причиною цього є те, що у селі всі один одного знають, тому можуть давати бюлетені членів усієї родини комусь одному, а це грубе порушення закону», - зазначив Андрій Дутчак.

 

Також він розповів, що на одній з львівських дільниць при підрахунку голосів загубили бюлетень. Наразі з’ясовуються причини, адже може бути таке, що виборець просто залишив його собі «на згадку».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ