Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині Держказначейство не провело платежів на 142 млн грн: область тримають на "голодному" пайку

Львівська обласна рада підготує звернення до державних органів влади щодо критичної ситуації, яка склалася через те, що Державне казначейство не проводить законних платежів. Зокрема, в обласному представництві Держказначейства «зависло» платежів на 142 млн грн. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Отож, голова Львівської обласної ради Олег Панькевич сьогодні, 4 січня, під час сесійного засідання ради дав доручення бюджетній комісії підготувати звернення ради з цієї проблематики

На пропозицію депутата Львівської облради Олега Тягнибока звернення має бути готове до кінця сьогоднішньої засідання.

За словами О. Тягнибока, слід жорстко поставити питання про те, на якій підставі було вилучено кошти з Львівщини і чому досі не повернуто. При цьому О.Тягнибок зазначив, що подібна проблема є у Тернопільській та Івано-Франківській областях.

Додамо, що перед цим депутати заслухали виступ в.о начальника Держказначейства у Львівській області Петра Могиляка, який повідомив, що на цей час не проведено платежів на 142 млн грн, з них 91 млн грн становлять капітальні видатки, 51 млн грн – поточні платежі.

За словами Петра Могили, така ситуація спричинена обмеженістю фінансових ресурсів, наданих з Держбюджету. Він додав, що насамперед кошти скеровуються на виплати за захищеними статтями.

Відтак, депутати ухвалили рішення заслухати на наступній сесії звіт обласного керівника Держказначейства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ