Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині дешевшають продукти і дорожчають послуги

Ціни на споживчому ринку Львівської області у березні 2016 року порівняно з попереднім місяцем підвищились на 1,8% (в Україні – на 1%), з початку року – на 2,4% (в Україні – на 1,5%), повідомили в ГУ статистики у Львівській області.

У Львівській області у березні 2016 року порівняно з лютим 2016 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,1%. Найбільше подешевшали яйця (на 17,5%) та картопля (на 10,6%). На 8–2,2% знизились ціни на цибулю ріпчасту, капусту свіжу, банани, яблука, оливкову олію, оселедці, кондитерські вироби з цукру, сіль; на 1,5–0,3% – на м’ясо птиці та яловичини, рибу живу і охолоджену, сало, шоколад, цукор.

Водночас, на 8,2–2,2% подорожчали крупи гречані та манні, ікра червона, риба морожена, соки фруктово-ягідні, кава, чай.

Одяг і взуття стали дорожчими на 12,1%, у тому числі: взуття – на 15,1%, одяг – на 10,3%.

Зростання цін у житлово-комунальній сфері на 2,8% відбулося головним чином за рахунок подорожчання електроенергії (на 25,2%), підвищення тарифів на водопостачання (на 2,8%) і водовідведення (на 3,2%). Водночас ціни на тверде паливо знизились на 11,2%. Зміни цін на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива у Львівській області (у % до попереднього місяця)

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла подорожчали у цілому на 1,8% за рахунок зростання цін на домашній текстиль (на 3,2%), меблі (на 2,5%), побутову техніку (на 1,7%).

Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,4% пов’язано із подорожчанням запчастин до автомобілів (на 10,3%), палива і мастил (на 2,2%). Зросла вартість перевезення авіаційним транспортом (на 9,3%) та залізничним транспортом (на 2,6%). Водночас, подешевшали автомобілі на 3,3%. Зміни цін на транспорт у Львівській області (у % до попереднього місяця)

У сфері відпочинку і культури підвищення цін на 2,4% головним чином зумовлено зростанням вартості туристичних послуг на 17,7%. Разом з тим, на 2,3% подорожчала аудіо- та відеотехніка 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ