Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині діти торгують первоцвітом

Державна екологічна інспекція в Львівській області спільно з працівниками Головного управління МВС України в Львівській області та лісової охорони із залученням громадських інспекторів проводять рейдові перевірки у місцях збору, транспортування та продажу червонокнижних первоцвітів. Повідомила Державна екологічна інспекція в Львівській області

 

Усе частіше можна побачити, що первоцвітом торгують діти, особливо часто це можна спостерігати на узбіччях доріг. З огляду на це Інспекція звертає увагу батьків: ці дії є протиправними та можуть стати причиною травматизму дітей, особливо у вечірній час. Чи вартують зароблені гроші здоров'я чи життя дитини.

  

Інспекція звернулася до обласного та районних управлінь освіти та науки з проханням запровадити у школах та садочках позакласні заходи, бесіди, вікторин із закликами зберегти ранні весняні квіти, які хижацьки знищуються заради фінансової вигоди.

 

Довідка.

 

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства» на кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки або особи, які їх замінюють зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку і її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ