Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині для посипання доріг заготовлено піску 29,8 тис. куб. м - 96% від потреби

16 листопада заступник голови – керівник апарату Львівської ОДА Іван Груник провів нараду з питання безпеки дорожнього руху та підготовки рухомого складу та автомобільних доріг до осінньо-зимового періоду. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відкриваючи нараду, Іван Груник наголосив, що питання  належної підготовки галузі транспорту та дорожнього господарства Львівщини  до роботи в осінньо-зимовий період перебуває на постійному контролі в керівництва області та держави: «На підготовку до зимового періоду залишилося зовсім обмаль часу. Від нашої з вами дисциплінованості залежить життя та безпека пасажирів», – сказав  І. Груник.

Під час наради начальник відділу з організації та безпеки дорожнього руху Служби автомобільних доріг у Львівській області Михайло Сухарина повідомив, що службою автодоріг  розроблено схему зимового утримання автомобільних доріг Львівщини, графіки дислокації механізмів по основних маршрутах (автодороги державного значення та територіальні місцевого значення), а також визначені прогнозовані найбільш снігозаносимі ділянки автомобільних доріг.

За словами Михайла Сухарини, станом на 31 жовтня 2012 року заготовлено піску 29,8 тис. м³ (96,1% від потреби 31,0 тис.м3) та технічної  солі, каїніту 8,8 тис. тонн (58,6% від потреби 15,0 тис.тонн).

Також для зимового утримання автодоріг загального користування  підготовлено 260 одиниць техніки, зокрема роторних снігоочисників – 10 одиниць; навісного обладнання – 40 одиниць; бульдозерів – 23 одиниці; автогрейдерів  – 53 одиниці; піскорозкидачів – 73 одиниці; солерозподілювачів – 8 одиниць; навантажувачів – 53 одиниці.

Окрім цього, ДП «Львівський облавтодор» підписав 16 договорів з підприємствами різної форми власності про залучення 17 одиниць снігоочисної техніки до очистки доріг від снігу в зимовий період.

Службою автомобільних доріг спільно з ДП “Львівський облавтодор” опрацьована можливість тимчасового розміщення водіїв та пасажирів у період екстремальних погодних умов у пунктах обігріву філій: «При виникненні надзвичайної ситуації 60 пунктів обігріву філій ДП “Львівський облавтодор”, готові прийняти учасників дорожнього руху».

Також планується встановити станції відеоспостереження та метеостанції на 4 напрямках до постійно діючих автомобільних пунктів пропуску через Державний кордон з республікою Польща, в тому числі три міжнародних: “Рава Руська”, “Краковець”, ”Шегині”, а також контрольно-пропускний пункт “Смільниця”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ