Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині думають, скільки дешевої курятини із США потрібно області

Для зниження ціни на куряче м’ясо в Україні Держрезерв планує закупити велику кількість дешевої курятини з США. На Львівщині на даний момент ведуться підрахунки щодо доцільності такої закупівлі, адже це може негативно вплинути на внутрішнього виробника і спричинити серйозний дефіцит курятини в майбутньому. Про це сьогодні, 31 липня, «Гал-info» повідомив заступник голови ЛОДА з питань агропромислового комплексу Іван Стефанишин.
Він зазначив, що на даний момент роздрібна ціна на куряче м’ясо львівського виробництва становить в середньому 16 грн. за 1 кг, а ціна курятини з США – 13 грн./кг. Відтак, коли на ринок потрапить дешеве куряче м’ясо, львівські виробники можуть не витримати конкуренції. «Виробники Львівщини не можуть знизити ціни, бо інакше працюватимуть в збиток, через це частина з них може взагалі припинити виробництво, а після того, як партія дешевого м’яса закінчиться, це викличе ще більший дефіцит на ринку», - наголосив Іван Стефанишин.
Всього на Львівщині є 42 підприємства з птахівництва, серед них - 5-6 крупних, одне з найбільших в області підприємств з виробництва курячого м’яса знаходиться у Пустомитах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ