Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині готують програму ранньої адаптації неповносправних дітей

У Львівській області готують програму ранньої адаптації неповносправних дітей, яка має передбачати виявлення ознак хвороби та роботу з дитиною якомога раніше. Про це сьогодні під час „круглого столу” „Права дітей з особливими потребами на освіту, догляд та реабілітацію та їх реалізація в Україні” розповів начальник управління освіти та науки ЛОДА Павло Хобзей. „Ми не маємо спеціальних програм роботи з таким дітьми і відповідно не можемо закладати на їх реалізацію кошти з бюджету. Тому я дуже тішуся, що така робота зараз ведеться”, — сказав Павло Хобзей. За його словами, одним з пріоритетних напрямків, визначених у програмі ЛОР на 2006 рік, є освіта дітей з особливими потребами.
Під час „круглого столу” присутні дискутували щодо форми навчання цих дітей: чи це мають бути спеціальні заклади – інтернати, чи індивідуальна освіта. Всі присутні зійшлися на думці, що діти зі збереженими розумовими здібностями мають право навчатися в загальноосвітній середній школі разом з усіма дітьми, адже це сприяє їхній соціалізації і вчить дітей приймати неоднорідність суспільства. Також потрібно зважати на те, що освітня система України сьогодні не готова працювати з такими дітьми.
Також йшлося про те, що на Львівщині потрібно створювати мережу освітніх закладів для дітей з важкими вадами розумового розвитку.
Сьогодні у Львові існує сім навчальних закладів для дітей з особливими потребами. Загалом в Україні допомоги потребують 88 000 дітей, ще майже 15 000 дітей не охоплено жодними програмами навчання чи соціальної адаптації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ