Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині група осіб крала дизпаливо з нафтопроводу

Судитимуть групу осіб, які крали дизпаливо з нафтопроводу ДП «Прикарпатзахідтранс». За процесуального керівництва працівників прокуратури Львівської області вказану групу із 6 осіб викрито правоохоронцями в квітні поточного року, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Останні займались викраденням дизельного палива, яке транспортується у магістральному нафтопродуктопроводі ДП «Прикарпатзахідтранс» з допомогою облаштованої ними ж врізки та відводу.

Встановлено, що група мешканців міста Львова та області за попередньою змовою пошкодили вказаний магістральний нафтопродуктопровід та 7 квітня поточного року із допомогою врізки скоїли замах на незаконне заволодіння дизпаливом. Але свого злочинного наміру зловмисники не довели до завершення, оскільки факт врізки виявили працівники ЮАОЗ «Шит», а самі ж втекли з місця події.

За цим фактом органами внутрішніх справ розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 185 КК України.

В подальшому з’ясувалось, що згадані особи вчинили також іншу врізку у магістральний нафтопродуктопровід ДП «Прикарпатзахідтранс» та мали намір з її допомогою викрадати дизпаливо.

Так, поблизу с. Луки Самбірського району Львівської області при спробі викрадення нафтопродукті, завдяки вдало спланованим слідчим діям 6 членів вказаної групи було затримано «на гарячому».

Усім їм повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 292 КК України. Чотирьох з них взято під варту, а іншим двом обрано запобіжний захід заставу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваним вдалось викрасти дизельного палива на загальну суму понад 200 тис. грн.

На даний час, за процесуального керівництва прокуратури області слідчим управлінням ГУ МВСУ у Львівській області досудове розслідування закінчено, а обвинувальний акт щодо шести членів злочинної групи скеровано до суду.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ