Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині інвестори перерахували на розвиток інфраструктури понад 27 млн грн

У 2014 році на пайову участь у розвитку інфраструктури населених пунктів області, інвестори перерахували до місцевих бюджетів Львівщини 27 млн 038 тис. грн (для порівняння, у 2013 році – 12 млн 553 тис. грн), - про це повідомив начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів ОДА Володимир Лаврін. Повідомила прес-служба ЛОДА.

“Зокрема, до бюджету міста Львова перераховано 23,719 млн. грн., м.Червонограда – 467,7 тис. Грн. З районів можна відзначити: Городоцький – 232,5 тис грн, Жовківський – 155,3 тис. грн та Пустомитівський – 851,6 тис. грн”, -зазначив В. Лаврін.

Однак, за його словами, жодної угоди протягом 2014 року не було укладено в Бродівському, Буському, Мостиському, Дрогобицькому, Сколівському, Старосамбірському, Турківському районах.

“Кошти, перераховані до місцевого бюджету населеного пункту, використовуються виключно для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури (водопостачання, каналізування, освітлення, ремонт доріг та інше) відповідного населеного пункту”, - підсумував Володимир Лаврін.

Довідка.

Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності» (стаття 40) передбачає, що інвестор, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов'язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту в розмірі від 4 до 10% від кошторисної вартості об’єктів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ