Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині інженера по лісозаготівлі звинувачують в незаконній вирубці на 1,8 млн грн

Правоохоронці викрили факти незаконної порубки лісу на території одного з лісових господарств на Львівщині, повідомили у Відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Як встановили працівники Управління захисту економіки у Львівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури, інженер по лісозаготівлі через службову недбалість допустила незаконну порубку лісу, завдавши державі збитків на суму 1,8 мільйона гривень.

Зловмисниці оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років зі штрафом або без такого.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні правоохоронці встановили, що інженер, не виїжджаючи на місце лісозаготівлі та не здійснюючи контролю за роботою лісозаготівельної бригади, підписала акти прийому-здачі виконаних робіт по рубках головного користування у лісництві. При цьому заготівники лісу не мали відповідного лісорубного квитка для проведення робіт на цій ділянці.

Внаслідок таких дій інженера у лісгоспі було незаконно вирубано 316 кубічних метрів деревини. Сума збитків, завданих державі, становить 1,8 мільйона гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ