Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Львівщині кількість виборців, які хочуть проголосувати вдома, зростає у геометричній прогресії

Кількість заяв щодо голосування вдома на Львівщині зростає у геометричній прогресії. Якщо в середньому на початку минулого тижня таких заяв було по 10 на кожній дільниці, то в кінці тижня – 30, і їхня кількість продовжує зростати. Про це сьогодні, 15 січня, під час прес-конференції заявила координатор проекту ГО «Опора» моніторингу президентських виборів у Львівській області Василина Думан.

 

За її словами, найбільший ресурс для фальсифікацій на Львівщині мають три кандидати: Яценюк, Тимошенко та Янукович, оскільки забезпечили всі комісії своїми представниками.

 

Водночас інший координатор проекту «Опори» Андрій Дутчак, повідомив, що порівняно із парламентськими виборами 2007 року, президентські вибори-2010 були доволі мирними та чесними. Разом з тим було зафіксовано низку порушень. Зокрема, використання адмінресурсу головою Сокальської РДА Олегом Солодяком при агітації за Віктора Ющенка. Зафіксовано факти агітації проти інших кандидатів, використання адмінресурсу кандидатами, які займають посадові посади.

 

Серед проблем, які найбільше можуть зашкодити виборам 17 січня, критична ситуація із телефонним зв’язком, 80% дільниць не достатньо забезпечені ним, сільськими дорогами та опаленням приміщень, відведених для роботи комісій.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ