Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині колишню казарму переробили під відділення лікарні

За дорученням голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка в облдежадміністраціївідбулася виробнича нарада щодо завершення реконструкції будівель військового містечка під відділення Турківської центральної районної лікарні на 160 ліжок та модернізації системи опалення іззастосуванням альтернативних видів палива, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У нараді під головуванням заступника голови Львівської облдержадміністрації Володимира Губицького взяли участь керівники управління капітального будівництва ЛОДА, представникипроектної та підрядної організацій.

На нараді відзначалося, що на даний час проводиться реконструкція під хірургічне відділення колишньої військової казарми, що збудована в 1939-1941 роках.

Реконструкція включає влаштування нової покрівлі із металочерепиці, заміну дерев׳яного перекриття на монолітне, вікон та дверей на металопластикові, модернізацію водопостачання, каналізації, вентиляції та опалення.

На сьогодні виконано близько 80% від запланованого обсягу реконструкції.

Учасники наради розглянули питання щодо влаштування котельні на твердому паливі при реконструкції будівель військового містечка під відділення Турківської ЦРЛ.

Опалення хірургічного відділення передбачалося забезпечувати від котельні на газовому паливі. Однак, враховуючи суттєве збільшення ціни на газ, за дорученням голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка, була розглянута можливість будівництва котельні на твердому паливі (дрова, тирса, щипа, пелети, вугілля), що за попередніми розрахунками дасть можливість зекономити орієнтовно 250 тис. грн. щороку.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Губицький дав доручення проектній організації в стислі терміни надати проектні рішення та кошториснірозрахунки для влаштуваннякотельні на твердому паливі.

Враховуючи, що об׳єкт планується ввести в експлуатацію до кінця 2012 року, підрядна організація, незважаючи на відсутність на сьогодні державного фінансування, продовжує виконувати роботи за власні обігові кошти під гарантії оплати голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка.

Турківська центральна лікарня знаходиться в гірській місцевості на в׳їзді в с. Завадівка Турківського р-ну на березі р. Стрий, має добрий зв’язок автомобільних дорожніх проїздів з населеними пунктами району.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ