Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині лабораторно не підтверджено жодного факту захворювання на "свинячий" грип H1N1

«На Львівщині відсутні лабораторно підтверджені випадки захворювання на грип. Клінічно впродовж останніх двох діб люди зверталися до лікарів із клінічними ознаками грипу, але згідно з проведеними дослідженнями швидкими тестами – результат на грип негативний», - про це в коментарі для Гал-інфо повідомила головний позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Наталія Тімко.
Фото з brovary.pravo-znaty.org.ua.

«Нині ми очікуємо результати лабораторних досліджень від обласного лабораторного центру Держсанепідслужби Львівської області», - сказала вона.

Нагадаємо, свинячий грип (H1N1) почав ширитися Україною передостаннім тижнем 2015 року, орієнтовно з 23 грудня. За це час у країні померло понад 40 людей. Найбільша кількість випадків зафіксована в  Одесі, Вінниці Харкові, Києві та  в Київській обл. Порівнянно з минулим роком, кількість летальних  випадків збільшилась на 10%. В Одесі вже померло - 28, у Вінниці - 25 осіб.

За словами Наталії Тімко, симптоми грипу це - висока температура – до 40 градусів,  ломота та біль в м’язах, кашель. Небезпечний цей вірус виникненням ранньої пневмонії і ускладненням стану дихальних шляхів.

«Передається цей вірус повітряно-крапельним шляхом на відстані 1 м, а також через рукопотискання. Загалом в Україні менше як 1% населення роблять щеплення проти грипу», - наголосила вона.

Також Наталія Тімко розповіла, що найбільш вразливою категорією людей до цього вірусу є вагітні жінки, люди із  патологією ожиріння, особи хворі на цукровий діабет та  захворювання серцево-судинної системи, а також діти віком до 5 років.

«Для вагітних жінок це дуже небезпечно, бо захворювання може закінчитись перериванням вагітності і смерті самої вагітної жінки», - зазначила головний епідеміолог Львівщини.

«Для того, аби не захворіти, в першу чергу потрібно зробити щеплення. Уникати місць масового скупчення людей,  як можна частіше мити руки з милом, а також використовувати антисептики. Також важливо є вживати вітамінізовану їжу, змащувати носові ходи оксоліновою маззю перед тим, як виходити на вулицю. Слідкувати за тим, щоб одяг відповідав температурі комфорту. Варто слідкувати за ногами, щоб вони були теплі та сухі», - сказала Наталія Тімко

«Окрім того, якщо відчуваєте симптоми захворювання, то не варто займатися самолікуванням, а дотримуватись постулату: «захворів – сиди вдома» та  викликати лікаря додому»,  - додала головний епідеміолог Львівщини.

Нагадаємо, вчора, 12 січня, на своїй сторінці у Facebook  Ірина Сисоєнко, заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я повідомила, що в Україні по всіх регіонах збільшуються захворювання на грип H1N1 і кількість смертей дуже велика.

Ранок почався з важливого питання.В Україні по всіх регіонах збільшується кількість захворювань на грип H1N1 і нажаль, ...

Опубліковано Iryna Sysoenko 12 січня 2016 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ