Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині лікарів медкомісії звинуватили в хабарництві на 250 тис. грн

На Львівщині лікарі, встановлюючи інвалідність та відсотки втрати професійної працездатності, вимагали та отримали понад 250 тисяч гривень хабарів. Прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Справу порушено за ст.28 ч.3, 368 ч.4 КК України відносно членів організованої групи - лікарів міжрайонної спеціалізованої профпатологічної медикосоціальної експертної комісії, які отримували хабарі в особливо великих розмірах та розподіляли між собою.

До вказаної спеціалізованої МСП МСЕК зверталися хворі, які за станом здоров’я та медичними документами мали право на встановлення відповідної групи інвалідності, та відсотків втрати профпрацездатності від нещасного випадку на виробництві, професійного та загального захворювання, а відтак і соціальної допомоги.

Натомість, як встановлено під час слідства, голова та ще троє членів МСП МСЕК оцінювали свої обов'язки у певну суму хабара.

З'ясовано, що згадані працівники медичної установи лише за серпень-вересень 2011 року за встановлення інвалідності чи відсотків втрати профпрацездатності вимагали та одержали від хворих понад 250 тис. грн. хабарів.

Загалом, органом досудового слідства встановлено та задокументовано понад 70 фактів отримання хабарів вказаними працівниками медичної установи.

Наразі розслідування триває, обвинувачені відсторонені від посад.

Згідно з чинним законодавством, за вчинення вказаних злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати відповідні посади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ